Изображение DisneyДва филма до края на годината се очаква да реализира

...
Изображение DisneyДва филма до края на годината се очаква да реализира
Коментари Харесай

Disney ще снима два филма в България през 2022г.

Изображение Disney

Два кино лентата до края на годината се чака да осъществя холивудският колос Disney у нас.

След като предходната година снима релативно дребната си продукция The Princess в студиата на „ Ню Бояна “, къщата на Мики Маус се завръща на българска територия.

Това ще се случи още през пролетта, когато в полите на Витоша ще бъде разпънат сетът за кино лентата Crossing, който беше и една от първите три продукции, утвърдени от културна комисия за нововъведения механизъм за възобновяване на разноски.

Именно въвеждането на измененията в Закона за филмовата промишленост, съгласно който продуцентите ще могат да си връщат до 25% от допустимите разноски, осъществени в България, предизвика Disney да прояви огромен интерес към страната ни.

Нещо повече, по думите на изпълнителния шеф на „ Ню Бояна Филм Студиос “ Ярив Лернер, продуцентската компания води диалози за реализирането и на трети план тук, което се чака да се случи най-рано във втората половина на 2022 година Disney се готви и да провежда у нас своя база и да работи в посока на по-дългосрочно партньорство.

Подробности към Crossing към момента се пазят в загадка. Въпреки това поръчката е, че на български терен скоро ще стъпят „ едни от най-големите продуцент, режисьор и звезди “. „ За тях е дребен план, само че за нас е голям. Не сме имали план от подобен мащаб до този миг тук “, разяснява пред „ Монитор “ Лернер, който се готви да започва уъркшопове за редица нови експерти у нас.

Още от 14 до 18 февруари ще бъдат обучавани фрагменти за отдели като „ Камера “, „ Грип “ и „ Осветление “. Като част от академията Film Forge от април ще започват и други по-продължителни обучителни стратегии.

От нови фрагменти българската промишленост ще се нуждае във всички отдели, измежду които още Грим и прическа, Гардероб и така нататък Таксата за присъединяване в курсовете е 150 лева, като инвестицията запалянковците могат да си върнат съвсем незабавно с работа на терен.

Новите експерти ще работят както върху новите продукции, чийто мащаб се чака да пораства, по този начин и върху рекламните планове на B2Y Productions. “Утроихме работата по време на пандемията. Заради възходящия размер от работа ще ни трябват и тройно повече експерти “, добавя Александър Кенанов от B2Y Productions.

За подготвителната стратегия Лернер е в дейни диалози с представител на „ Човешки запаси “ от Disney, като декларира, че огромна част от преподавания материал е изпратен точно от компанията.

Crossing ще е първият огромен план на студиото за тази година, а след неговото привършване – през юни и юли, всред декорите ще се осъществя дълго чаканият „ Червената Соня “. По плана Лернер и компания (начело с Millennium Media) работят повече от 12 години.

Към сегашна дата към този момент има зает режисьор – Ем Джей Басет. Продължават да се водят договаряния и с актрисата Хана Джон Камен за основната роля. „ Изискванията към нея са огромни във връзка с физическата подготовка, защото има доста подиуми с езда и боеве и тя ще би трябвало да се оправя с тях “, разяснява шефът на „ Ню Бояна “.

Други огромни международни компании също демонстрират интерес към страната ни като кинодестинация. Само в последните четири месеца Жана Караиванова и фондацията Българска кино комисия водят диалози за евентуални продукции на компании, като Amazon Prime, Paramount Pictures и други.

От Netflix също удостоверяват желанието си да снимат у нас, като първите работни диалози със стрийминг компанията стартират още преди две години. Lucasfilm, под чиято щампа излизат филмите от „ Междузвездни войни “, също декларирала, че от дълго време има интерес да осъществя свои планове в България.

„ Казват, че след приемането на закона за тласъците това към този момент е допустимо да се случи. Но първият им въпрос беше дали имаме задоволително работна мощ, която да поеме компания като тяхната “, изясни пред „ “ Караиванова.

Без да посочва за кое заглавие става въпрос, някогашният шеф на филмовия център съобщи, че една от фирмите се готви да изразходи към 20 млн. лева в България, което е единствено с 5 милиона по-малко от бюджета за българско кино.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР